سازمان حقوق بشر ایران: در سه ماه نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به سال گذشته اعدامها در ایران دو برابر شده است؛ از ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین ۸۳۸ نفر در تصادفات نوروز جان باختند؛ حکومت ایران به روال همیشگی قطعنامه شورای حقوق بشر را محکوم کرد؛مطالبات کارگران پارس جنوبی برآورده نشده است؛ تعرفههای آمریکا؛ چین خواهان همکاری با اروپا شد ـ ترامپ گفت آماده مذاکره است؛
سازمان حقوق بشر ایران: در سه ماه نخست سال ۲۰۲۵ نسبت به سال گذشته اعدامها در ایران دو برابر شده است
سازمان حقوق بشر ایران جمعه ۱۵ فروردین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که در ماه مارس سال جاری میلادی دستکم ۵۹ نفر از جمله سه شهروند افغان، هفت شهروند بلوچ و یک شهروند کُرد در زندانهای مختلف ایران اعدام شدند. پنج تن از اعدامشدگان زن بودند؛ ۳۱ تن با اتهامهای مربوط به مواد مخدر اعدام شدند و اتهام ۲۸ نفر قتل عمد بود. این سازمان افزوده است که در سه ماه نخست سال میلادی ۲۰۲۵ دستکم ۲۳۰ نفر در ایران اعدام شدند که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۲۴ افزایش بیش از دو برابر را نشان میدهد. سازمان حقوق بشر ایران از جامعه مدنی ایران و جامعه بینالمللی خواست تا با توجه بیشتر به مسئله اعدامها در ایران، برای توقف این روند تلاش کنند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید.
***
از ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین ۸۳۸ نفر در تصادفات نوروز جان باختند
سیدتیمور حسینی، رئیس پلیس راهور فراجا درباره تصادفات نوروزی ۱۴۰۴ گفت در بازه زمانی ۲۵ اسفند تا ۱۴ فروردین، ۸۳۸ نفر در جادههای کشور جان باختند. همچنین در این مدت ۹۷ هزار و ۱۴۴ تصادف ثبت شد که شامل ۶۹۸ تصادف فوتی، ۱۵ هزار و ۱۷۶ تصادف مصدومی (با ۱۹ هزار و ۱۶۶ مصدوم) و ۸۱ هزار و ۵۷۱ تصادف خسارتی بود. ۴۴ درصد تصادفات به دلیل عدم توجه به جلو، ۱۵ درصد به دلیل عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه و ۱۴ درصد ناشی از تغییر مسیر ناگهانی رانندگان بوده است. بهگفته حسینی اوج تصادفات فوتی در بازه زمانی ساعت ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است که ۲۷ درصد از کل تصادفات را شامل میشود. سال گذشته در تصادفات نوروزی ۸۱۳ نفر کشته شدند.
حکومت ایران به روال همیشگی قطعنامه شورای حقوق بشر را محکوم کرد
در پی تصویب قطعنامه شورای حقوقبشر سازمان ملل در محکومیت نقض حقوقبشر در ایران نماینده جمهوری اسلامی گفت حکومت ایران هیچ تناسبی بین مفاد این قطعنامه با وضعیت حقوق بشر در کشور نمیبیند.
علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو جمعه ۱۵ فروردین / ۴ آوریل به قطعنامه شورای حقوقبشر سازمان ملل که در نشست پنجاهوهشتم این شورا در محکومیت نقض حقوقبشر در ایران تصویب شد، واکنش نشان داد و آن را اقدامی «تبعیضآمیز» و «فریبکارانه» دانست.
علی بحرینی در اینباره گفت:” بانیان پیشنویس قطعنامه با ایجاد تصویری توهمی از وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، در تلاش برای گمراهسازی این شورا هستند.”
او افزود:”جمهوری اسلامی ایران هیچ تناسبی بین مفاد این قطعنامه و بهویژه سازوکارهای نظارتی جدید طراحیشده تحت عنوان FFM با وضعیت حقوق بشر خود نمیبیند و قویاً با این قطعنامه مخالف است.”این نخستین بار نیست که مسئولان جمهوری اسلامی تصویب چنین قطعنامهای را در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران رد میکنند. آنها برای توجیه اعمال ضد حقوق بشری خود، نپذیرفتن مسئولیت این اعمال و عدم پاسخگویی به موارد متعدد در این زمینه، به نقض حقوق بشر در دیگر نقاط جهان اشاره میکنند تا پایمالی حقوق انسانی در ایران را پنهان کنند.
***
مطالبات کارگران پارس جنوبی برآورده نشده است
▪️اجرای قانون کار و طرح طبقهبندی مشاغل، ساماندهی تردد، ایجاد امنیت شغلی و برقراری عرف کارگاه برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری؛ اجرای بدون تبعیض طرح اقماری دو هفته کار و دو هفته استراحت برای همکاران اداری و پشتیبانی؛ عمل به توافقات قبلی با مجتمع گاز پارس جنوبی علیالخصوص مرخصی استحقاقی و پرداخت هزینهی قطع امکانات رفاهی (حق کمپ). اینها مطالباتِ کارگران پیمانکاری پارس جنوبی در سال ۱۴۰۳ بود
▪️با گذشت یک سال و آغاز سال جدید هیچ یک از این مطالبات به سود کارگران برآورده نشده و کارگران راهی ندارند مگر این که اعتراضات خود را برای همین مطالبات در سال جاری گسترش دهند
***
تعرفههای آمریکا؛ چین خواهان همکاری با اروپا شد ـ ترامپ گفت آماده مذاکره است
در واکنش به تعرفههای جدید آمریکا، چین گفت آماده است تا همکاری نزدیکتری با اتحادیه اروپا داشته باشد. لینگ جی، معاون وزیر بازرگانی چین، در بوداپست گفت هدف، حفظ سامانه تجارت چندجانبه مبتنی بر قواعد و ایجاد امنیت برای تجارت جهانی است. رسانههای دولتی چین نوشتهاند لینگ بهشدت با سیاستهای حمایتگرایی و زورگویی اقتصادی مخالفت کرد. در همین حال، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کرد. او گفت اگر کشوری که تحت تأثیر قرار گرفته، پیشنهاد فوقالعادهای ارائه دهد، امکان دستیابی به توافق وجود دارد. بهعنوان مثال، اگر پکن با فروش بخش آمریکایی شبکه تیکتاک موافقت کند او به چین وعده کاهش تعرفه خواهد داد. شماری از کشورها تعرفههای متقابل را اعلام کردند. سازمان تجارت جهانی نیز نسبت به خطر وقوع جنگ تجاری هشدار داد. در بازار ارز ارزش دلار کاهش قابل توجهی کرد.