اخبار کوتاه

هشدار روسیه درباره «پیامدهای فاجعه‌بار» حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران؛ واکنش مجدد ترامپ به گمانه‌زنی‌ها درباره دوره سوم ریاست‌جمهوری‌اش: «مردم از من می‌خواهند که کاندیدا شوم»؛ دادستان کل فرانسه: حکم صادرشده علیه مارین لوپن «سیاسی نیست»؛ کتاب‌های پایه اول ابتدایی به‌طور کامل بازنگری و تغییر خواهند کرد؛ در حمله اسرائیل به ساختمانی در جنوب بیروت چند نفر کشته شدند؛هشدار لاریجانی به آمریکا: به دست خودتان ما را به سمت تولید سلاح هسته ای سوق می دهید؛سپاه پاسداران دو نفتکش خارجی را در خلیج فارس توقیف کرد؛….

هشدار روسیه درباره «پیامدهای فاجعه‌بار» حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز ۱۲ فروردین/ ۱ آوریل هشدار داد که هرگونه حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران، پیامدهایی «فاجعه‌بار» برای منطقه به‌همراه خواهد داشت. اظهارات ریابکوف در واکنش به تهدید اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بیان شد. ترامپ روز یکشنبه اعلام کرده بود که در صورت عدم توافق تهران با واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای، ایران با بمباران و اعمال تعرفه‌های ثانویه مواجه خواهد شد. ریابکوف در مصاحبه‌ای که رسانه‌های دولتی روسیه آن را منتشر کردند، ضمن محکوم کردن اظهارات ترامپ گفت: «ما چنین روش‌هایی را نامناسب می‌دانیم و آن‌ها را محکوم می‌کنیم.» این هشدار در حالی مطرح می‌شود که تنش‌ها میان ایران، آمریکا و اسرائیل در حال افزایش است و نگرانی‌ها درباره وقوع درگیری گسترده‌تر در منطقه شدت گرفته است.
***
واکنش مجدد ترامپ به گمانه‌زنی‌ها درباره دوره سوم ریاست‌جمهوری‌اش: «مردم از من می‌خواهند که کاندیدا شوم»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بار دیگر گمانه‌زنی‌ها درباره دوره سوم ریاست‌جمهوری که در قانون اساسی ایالات متحده پیش‌بینی نشده است را تقویت کرد. او گفت: «مردم از من می‌خواهند که نامزد شوم و گفته می‌شود راهی برای این کار وجود دارد. خودم نمی‌دانم. من در این مورد فکر نکرده‌ام.» پیش از این، ترامپ گفته بود که می‌تواند دوره سوم ریاست جمهوری‌اش را تصور کند. از زمان تصویب «اصلاحیه بیست‌ودوم» قانون اساسی آمریکا در سال ۱۹۵۱، «هیچ‌کس بیش از دو بار» نمی‌تواند رئیس‌جمهور آمریکا شود. موانع حقوقی برای تغییر این قانون زیاد است: برای این کار به دو ‌سوم آرا در مجلس نمایندگان و سنا نیاز است. جمهوری‌خواهان در هر دو مجلس اکثریت شکننده‌ای دارند. موافقت سه‌چهارم ایالت‌ها نیز لازم است. در حال حاضر، جمهوری‌خواهان در ۲۷ ایالت و دموکرات‌ها در ۲۳ ایالت حکومت می‌کنند.
***
دادستان کل فرانسه: حکم صادرشده علیه مارین لوپن «سیاسی نیست»

رمی هیتز، دادستان کل دیوان عالی فرانسه، از حکم صادرشده علیه مارین لوپن، رهبر راست افراطی و رئیس فراکسیون حزب تجمع ملی (RN) در پارلمان، دفاع کرد. او تأکید کرد که این حکم توسط سه قاضی مستقل صادر شده و یک تصمیم سیاسی نیست. هیتز افزود این حکم پس از دو ماه دادرسی و سال‌ها تحقیق قضائی به نتیجه رسیده است. او حملات علیه قضات را محکوم کرد و گفت از این‌که رئیس‌ دادگاه مجبور به تحت‌ حفاظت قرار گرفتن توسط پلیس شده، شوکه شده است. از سوی دیگر، لوپن این حکم را «سیاسی» خوانده و ادعا کرده هدف از آن، حذف او از رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۷ بوده است. حزب او اعتراضات سراسری را سازماندهی کرده است. لوپن، روز دوشنبه در پاریس به اتهام سوءاستفاده از بودجه اتحادیه اروپا مجرم شناخته شد. این حکم شامل محرومیت پنج‌ساله او از شرکت در انتخابات نیز می‌شود.
***
کتاب‌های پایه اول ابتدایی به‌طور کامل بازنگری و تغییر خواهند کرد

علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش از تغییرات محتوایی در کتاب‌های درسی برای سال تحصیلی آینده خبر داد. لطیفی گفت کتاب دینی «از من تا خدا» پایه هشتم، کتاب «کار و فن‌آوری» پایه‌های هفتم و هشتم، و کتاب کار «آموزش خط تحریری» پایه پنجم طی سال جاری به‌صورت آزمایشی اجرا شدند. لطیفی تأکید کرد که کتاب‌های پایه اول ابتدایی، در چارچوب این برنامه جدید، به‌طور کامل بازنگری و تغییر خواهند کرد. اگر تصویب عناوین دروس در شورای عالی آموزش و پرورش به‌موقع انجام شود، اجرای آزمایشی این تغییرات برای مهر ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. به‌گفته لطیفی قطعی برق، چاپ کتاب‌های درسی با تأخیر روبه‌رو کرد اما با استفاده از ژنراتور توانسته‌اند کار را پیش ببرند. ۹۵۰ عنوان کتاب درسی برای ۱۲ پایه تحصیلی در سال آینده چاپ خواهد شد.
***
در حمله اسرائیل به ساختمانی در جنوب بیروت چند نفر کشته شدند

منطقه ضاحیه بیروت که هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفته، پایگاه اصلی حزب‌الله محسوب می‌شود. اسرائیل می‌گوید در این حمله یکی از مسئولان حزب‌الله که در نیروی قدس سپاه پاسداران خدمت می‌کرده، کشته شده است. نیروهای نظامی اسرائیل بامداد سه‌شنبه ۱۲ فروردین / یکم آوریل با حمله به یک ساختمان در منطقه ضاحیه واقع در حومه جنوبی بیروت، دست‌کم چهار نفر را کشته و هفت نفر را زخمی کردند. منطقه ضاحیه برای مدتی در حالت فوق‌العاده به‌سر برد.
عکس‌ها و ویدئوهای منتشرشده در رسانه‌های محلی و شبکه‌های اجتماعی، تخریب سه طبقه بالایی یک ساختمان مسکونی و انبوه آوار روی خودروهای پایین ساختمان را نشان می‌دهند.
به‌گزارش آسوشیتدپرس، حسین نورالدین، یکی از ساکنان منطقه ضاحیه، گفت: «ما در خانه بودیم. عید فطر بود. نمی‌دانستیم حمله کجا اتفاق افتاده، اما وقتی دودها کنار رفت، دیدیم ساختمان روبه‌روی ما مورد اصابت قرار گرفته است.»
***
هشدار لاریجانی به آمریکا: به دست خودتان ما را به سمت تولید سلاح هسته ای سوق می دهید

علی لاریجانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس پیشین مجلس و مشاور علی خامنه ای در در گفت و گوی ویژه خبری گفت گفت اگر فشارهای آمریکا و اسرائیل ادامه پیدا کند ایران مجبور می شود به سمت تولید سلاح هسته ای برود. او گفت: ایران می‌گوید من قابلیت دارم ولی فتوای رهبری این است که ما به سمت سلاح نمی‌رویم. فتوا غیر از دستورات سیاسی است. نامه ایشان هم من تا آنجا که یادم است، یک بار در سازمان ملل هم ثبت شده است.او افزود: چند روز پیش دیدم که رئیس جامعه اطلاعاتی آمریکا گفته بود ما اطلاع داریم که ایران سمت سلاح نرفته است؛ خب پس چه می‌گویید؟ حرفتان چیست؟
لاریجانی ادامه داد: من فکر می‌کنم آمریکا دارد یک اشتباه استراتژیک می‌کند. ما گفته‌ایم هم فتوا هست هم زیر نظر آژانس کار می‌کنیم و به سمت سلاح نمی‌رویم، اما اگر شما در مسئله هسته‌ای ایران کار اشتباهی بکنید ایران را مجبور [به این کار]می‌کنید. با دست خودتان دارید این کار را می‌کنید. ایران نمی‌خواهد این کار را بکند ولی به هر حال وقتی شما فشار آوردید آن وقت توجیه ثانویه پیدا می‌کند و ایران چاره‌ای ندارد و مردم فشار می‌آورند که برای امنیت کشور باید این کار را بکنید.
***
سپاه پاسداران دو نفتکش خارجی را در خلیج فارس توقیف کرد

سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه دو نفتکش خارجی با نام های «استار وان» و «وینتگ» را به اتهام «قاچاق سوخت» در آب‌های میانی خلیج فارس توقیف کرد.
در بیانیه سپاه از این دو نفتکش تحت عنوان «سرشبکه‌های قاچاق سوخت» یاد شده است.
طبق گزارش های منتشر شده، این دو نفتکش در مجموع ۲۵ خدمه و بیش از سه میلیون لیتر «سوخت قاچاق گازوئیل» داشتند و در آب‌های میانی خلیج فارس بصورت سازماندهی شده اقدام به قاچاق سوخت می‌کردند.
این خبرگزاری می‌نویسد که پس از توقیف، دو نفتکش برای تخلیه سوخت قاچاق، به اسکله نفتی بوشهر منتقل شدند.
خبرگزاری میزان نیز به نقل از رئیس کل دادگستری استان بوشهر نوشت که این دو نفتکش «قصد قاچاق سوخت به کشورهای حاشیه خیلج فارس را داشتند».
سپاه پاسداران در سال‌های اخیر بارها به نام «تلاش برای مبارزه با قاچاق سوخت» اقدام به توقیف نفتکش‌های خارجی در خلیج فارس کرده است.